Danskere dropper Bornedal
Det har ikke hjulpet Ole Bornedal, at hans seneste gyser er produceret af selveste horror-kongen Sam Raimi. Foto: EHRBAHN JACOB / POLFOTO
Ole Bornedals amerikanske gyser "The Possesion" bliver ikke vist i de danske biografer, men sendes direkte ud på dvd i Danmark.

Den 31. august får Ole Bornedals nye gyser "The Possesion" premiere i 2-3000 amerikanske biografer. Herhjemme har biograferne imidlertid droppet filmen, der i stedet udsendes direkte på dvd. Det skriver filmsitet Kino.dk.

"The Possession" har Jeffrey Dean Morgan, kendt fra "Watchmen", og Kyra Sedgewick, som blandt andet medvirkede i "Phenomenon," i hovedrollerne og altså Ole Bornedal i instruktørstolen.

Gyseren er desuden produceret af genreeksperten Sam Raimi, og selvom det på papiret lyder meget godt, har filmens danske distributør altså fravalgt en dansk biografpremiere.

Beslutningen om at udsende Ole Bornedals film direkte på dvd skyldes formentlig forventning om et lavt billetsalg.

Da den danske instruktør Christian E. Christiansens Hollywood-gyser "The Roommate" havde premiere i Danmark, blev der solgt under 5000 biografbilletter. Og det selv om filmen i USA toppede biograflisten.

Flere danske instruktører har tidligere haft mindre held i Danmark med deres amerikanske produktioner.

Ole Bornedal har selv prøvet det tidligere, da han i 1997 instruerede en amerikansk version af "Nattevagten", imens Jonas Elmer og Asger Leth heller ikke fik succes med henholdsvis "New in Town" og "Man on a Ledge".