Dansker plaffer 72 duer og er på finalekurs
Den danske skeetskytte Anders Golding er med i kampen om en plads i OL-finalen efter 72 pletskud mandag.

I 1980 vandt Kjeld Rasmussen guld, i 1984 vandt Ole Riber Rasmussen sølv, og nu 28 år efter dufter det igen af en dansk OL-medalje i skeetskydning, hvor skytterne skal forsøge at plaffe så mange lerduer som muligt.

125 skud har hver skytte, hvorefter feltet reduceres fra 36 til seks skytter, som så skal placere de tre OL-medaljer mellem sig i en OL-finale.

Mandag skød hver skytte 75 af de 125 indledende skud, der venter yderligere 50 skud tirsdag, inden de seks bedste altså går videre til finalen.

Og det kan meget vel ske, at danske Anders Golding er med i tirsdagens OL-finale. Danskeren fik i hvert fald en fin start på det olympiske anlæg. 72 pletskud og 3 forbiere blev høsten mandag for Golding, og det rækker til en plads i toppen.

Normalt skal en skeetskytte nærmest skyde fejlfrit for at kunne blande sig i toppen, men forholdene i London er sværere end normalt, og ingen leverede 75 træffere mandag.

Bedst af alle er amerikaneren Vincent Hancock med 74 træffere og kun en forbier. Herefter følger tre skytter, der hver har ramt 72 duer. En af de skytter er altså Anders Golding.

Mens Golding kan drømme om OL-finale natten til tirsdag, må den anden danske deltager Jesper Hansen se i øjnene, at han næppe kommer til at spille en rolle i årets OL-konkurrence.

Mandag blev Hansen noteret for 7 forbiere og 68 pletskud, og det er for lidt til at gøre sig gældende i toppen. Han ligger nummer 24.

/ritzau/