Dansker med i front af Le Mans-feltet
Med 17 timer tilbage af årets Le Mans er det to Toyota-biler, der har taget føringen. Foto: Jean-Francois Monier/AFP
Alle seks danske kørere er stadig med i årets Le Mans, hvor der er kørt syv timer.

Med 17 timer tilbage af årets Le Mans, ligger danske David Heinemeier Hansson nummer to i LM P2-klassen for sit Vaillante Rebellion-hold.

Samlet ligger danskerens bil nummer seks i Le Mans.

Den førende bil i klassen, som er den næstbedste klasse, er også en Vaillante Rebellion-bil.

En punktering tidligt i løbet resulterede i, at danskerne Nicki Thiim og Marco Sørensen i deres Aston Martin måtte afgive føringen i klassen.

Men på trods af uheldet så kæmper holdet videre, og de to danskere har været med til at køre bilen op på en nuværende tiendeplads i klassen. Marco Sørensen har lige overtaget bilen fra Nicki Thiim.

Foran dem i klassen ligger danske Michael Christensen i sin Porsche, og han har cirka halvandet minut ned til sine landsmænd.

På pladsen bag danskerne i Aston Martin-bilen ligger Jan Magnussens Corvette. Hans bil har cirka halvandet minut op til Thiim og Sørensen.

Den sidste dansker i feltet er Christina Nielsen. Hun er faldet lidt tilbage og indtager en niendeplads i sin Ferrari i GTE Am-klassen.

I den bedste klasse i Le Mans, LM P1, fører Toyota fortsat. Det er Toyotas bil med blandt andre japaneren Kamui Kobayashi, som stadig er nummer et.

Toyotas konkurrenter fra Porsche har kun en enkelt bil med i toppen. Den er røget ned på en tredjeplads, da en af de andre Toyota-biler har taget andenpladsen. Porsche-bilen har cirka 25 sekunder op til andenpladsen.

/ritzau/