Dansker køber Brittas afrikanske luksushus

Krimi
Britta Nielsen blev sidste år pågrebet og stillet for retten i Sydafrika. Netop nu er retssagen mod hende igang i Københavns Byret. (Foto: Ritzau Scanpix)

Den svindeltiltalte Britta Nielsens sydafrikanske besiddelser er blevet solgt.

En endnu ukendt dansker har gjort en god handel. Han eller hun har blot måtte finde en lille kvart million kroner frem for at blive ejer af svindemistænkte Britta Nielsens hus i Sydafrika. Det skriver dr.dk

I sin tid betalte Britta Nielsen omkring en million kroner for huset, men da det blev sat på auktion sammen med hendes øvrige afrikanske besiddelser for 14 dage siden, lød hammerslaget på blot 91.000 kroner.

Efter sydafrikanske regler havde interesserede købere dog fjorten dage ekstra til at byde. Den periode er nu overstået, og den endelige salgspris endte på 241.000 kroner.

Samtidig er auktionen over et landareal også endegyldigt slut. For fjorten dage siden lød det højeste bud på 81.000 kroner, men det er også blevet budt op, så den endelige pris endte med at blive mere end tre gange så høj – nemlig 297.000 danske kroner.

Huset og landarealet ligger i Phalaborwa, der kranser op til den berømte Kruger nationalpark.

Med de to salg ender aktionen over Britta Nielsens ejendele med at indbringe i alt 750.000 kroner – noget under det forventede beløb på 1,5 millioner kroner.