Dansker kan få kaptajn-rolle på storhold
Astanas turkis og gule trikot kan snart blive udfyldt af en dansker, der kan få toprolle. Foto: AP/Christophe Ena / POLFOTO
Tre store cykelhold kæmper lige nu om at blive Jakob Fuglsangs nye arbejdsgiver, siger rytterens agent.

Cykelrytteren Jakob Fuglsang vil i løbet af den kommende uge pege på sin nye arbejdsgiver.

Det fortæller hans agent, Moreno Nicoletti, som siger, at tre store professionelle cykelhold lige nu kæmper om at få Radioshack-Nissan-rytteren på sit hold efter nytår.

De tre hold, som Jakob Fuglsang forhandler med, er Bjarne Riis' Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, Omega Pharma-Quickstep og Astana.

- Jakobs situation er således: 60 procent på Riis, 30 procent på Omega Pharma, 20 procent på Astana, siger agenten til Jyllands-Posten.

Samtidig understreger han, at tallene tilsammen skal give 110, da der er omstændigheder i tilbuddet fra Astana, som han endnu ikke kan nævne i pressen.

Hos Astana lægger manager Giuseppe Martinelli ikke skjul på ønsket om at hente 27-årige Fuglsang til holdet.

- Vi leder efter en rytter, som kan præstere godt i Touren, for i Giroen næste år er vi allerede dækket ind med ryttere.

- Jakob kan blive kaptajn i Touren sammen med Janez Brajkovic, siger manageren til Jyllands-Posten.

Jakob Fuglsang ligger i øjeblikket i offentlig diskussion med sit nuværende hold, Radioshack-Nissan, som valgte at vrage ham til årets Tour de France, efter at han i medierne havde talt om at forlade holdet.

Ud over den glippede Tour får Fuglsang heller ikke lov til at køre flere World Tour-løb i denne sæson.

Som et slags svar på behandlingen vandt Jakob Fuglsang i forrige uge i stedet Østrig Rundt.

En præstation, der imponerer Astanas Giuseppe Martinelli, som mener, at danskeren "fortjener et hold, som kan køre for ham i Touren".

- Hvis han tager til Saxo Bank, skal han arbejde for Contador, siger manageren til Jyllands-Posten.