Dansker: jeg blev tortureret
Den danske konvertit, Kenneth Sørensen, siger, han blev tortureret, mens han sad i fængsel i Yemen. Udenrigsministeriet giver ham ret.

I to måneder sad den danske muslim Kenneth Sørensen fængslet i Yemen. Han var mistænkt for terrorplaner, forbindelse til Al Qaeda og våbensmugling. Men mens han sad i fængslet, blev han udsat for tortur, siger han nu i et interview til TV 2.
»De spændte mig op i en dørkam og slog mig med ledninger,« siger Kenneth Sørensen, der her til aften viste sine arrede hænder og ben frem på TV2 Nyhederne. Arrene stammer efter Kenneth Sørensens udsagn fra torturen i fængslet.

Han fortæller også, at maden i fængslet var fyldt med glasstumper, der skar ham op indvendigt og gav ham blødninger. Den første uge sad han i totalt mørke uden mulighed for at orientere sig, siger den 23-årige konvertit. Men da yemenitterne ikke kunne skaffe beviser mod danskeren, blev han løsladt i december og udvist til Danmark. Kenneth Sørensen var egentlig i Yemen for at studere arabisk, men han blev altså arresteret af de lokale myndigheder den 16. oktober. Udenrigsministeriet har påtalt sagen over for det arabiske land, og Kenneth Sørensen overvejer nu, om han skal lægge sag an mod de yeminitiske myndigheder efter det lange ophold i fængslet.