Dansker jagter revanche mod Londons lerduer
Den danske skeetskytte Jesper Hansen har ledt efter London-forhold derhjemme for at være helt klar til OL.

Skeetskytten Jesper Hansen er en af de danske atleter, der er afhængig af andet end at kunne holde egne nerver i ro, når det går løs ved OL.

Konkurrencerne for Jesper Hansen og landsmanden Anders Golding foregår i fri luft, og her kan forhold som vind, lys, regn og baggrunden spille ind, når han skal forsøge at ramme lerduerne.

Det gjorde det også ved World Cuppen i London, hvor den danske skytte slet ikke kunne finde sig til rette på OL-banen.

- Kontrasterne i baggrunden drillede mig enormt meget, selv om jeg prøvede at justere for det ved at bruge andre briller og skyde en smule tidligere.

- Men bagefter har vi prøvet at finde nogle baner herhjemme, der ligner, og så har vi prøvet at genskabe de samme forhold.

- Blandt andet har vi brugt såkaldte flash-duer, der efterlader en lille sky efter sig, når de smadres, fordi det er dem, de bruger ved OL, siger Jesper Hansen.

Han håber på et OL med pletskud på stribe, men er dog også forberedt på, at der nok skal kæmpes rent psykisk undervejs.

- Ideelt set bør jeg undervejs i skydningen ikke registrere, om jeg rammer eller ej. Hvis først man begynder at spekulere over det, så er man ikke klar til næste due.

- Ellers bliver de første dage i London vigtige. Hvis jeg får skudt mig godt ind på træningerne inden stævnet, så kan det blive et kanon-OL, siger vestsjællænderen.

Jesper Hansen og Anders Golding skal i aktion ved OL den 30. og 31. juli.

/ritzau/