Dansker anholdt i international pædofiliring

Medlemmerne af pædofiliringen delte billeder og videoer af misbrug af børn helt ned under 12 år.
Justitsminister Eric Holder oplyste her til aften, at USA har afsløret en verdensomspændende pædofiliring. En dansker er blandt de anholdte.
Justitsminister Eric Holder oplyste her til aften, at USA har afsløret en verdensomspændende pædofiliring. En dansker er blandt de anholdte. Foto: JM RCL/DC/AP / POLFOTO

USA har afsløret en verdensomspændende pædofiliring. En dansker er blandt de anholdte.

I alt har USA tiltalt 72 personer for at være en del af pædofiliringen efter at have undersøgt 500 personer. 52 er blevet anholdt rundt om i verden og heriblandt altså en dansker.

Der er tale om den største sag nogensinde på amerikansk grund. Det drejer sig om sitet Dreamboard, hvor medlemmerne skulle oploade billeder af børneporno for på den måde at få adgang til andres billeder.

På sitet byttede medlemmerne billeder af børn helt ned under 12 år, der bliver misbrugt. Det har USA´s justitsminister, Eric Holder, oplyst ved et pressemøde her til aften.

"Jo mere indhold de lagde op, jo mere indhold fik de adgang til," forklarede Eric Holder.

Medlemmerne i Dreamboard kommer fra 13 forskellige lande. 13 af de anholdte har allerede erklæret sig skyldige, og fire har fået domme på 20-30 års fængsel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.