Er det værre at spise en kat end en gris?
Med det spørsmål ville en gruppe studerende sætte fokus på dyrevelfærd. De fik derfor en landmand til at aflive en kat, der alligevel skulle have været aflivet, fik en kok til at tilberede kræet og satte derefter tænderne i kæledyret.
Alt sammen for at sætte fokus på dyrevelfærd i journalisthøjskolens magasin Citat, skriver bt.dk.
- Artiklen skal give fornemmelsen af, at der, selvom det er et kæledyr, bare er tale om et stykke kød. Folk er virkelig, virkelig gode ved deres kæledyr og bruger tusindvis af kroner på dem. Samtidig køber de billigt svinekød nede fra Netto, hvor svinene er behandlet af helvede til. Og hvorfor er det mere forkasteligt at spise en kat i forhold til en gris? Er det ikke vigtigere at tænke over, hvilket liv dyret har haft, siger redaktør for magasinet, Laura Bøge Mortensen, til bt.dk.
Dyrenes Beskyttelse synes dog ikke om de studerendes idé.
- Jeg bryder mig overhovedet ikke om det. Det er den dårligste måde at sætte fokus på dyrevelfærd på. Og katten er netop et af de dyr, vi får flest henvendelser omkring, fordi de lever et dobbeltliv. Jeg kan ikke begribe det, og finder ideen meningsløs, siger direktør for Dyrenes Beskyttelse Ole Münster til avisen.
Billederne af katten - der i øvrigt efter sigende skulle smage lidt af kylling og pels og være lidt sej i kødet - er lagt ud på facebook og kan ses her