Danske Spil udnyttes til hvidvask af sorte penge

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil se på, hvordan trafikken med hvidvask hos Danske Spil kan stoppes.
Danske Spil udnyttes til at vaske sorte penge hvide. En spiller kan anonymt spille for op til 10.000 kroner per forhandler om dagen.
Arkivfoto
Danske Spil udnyttes til at vaske sorte penge hvide. En spiller kan anonymt spille for op til 10.000 kroner per forhandler om dagen. Arkivfoto Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free

Når efterforskerne i store hash- og narkosager ransager adresser, finder de ofte det samme: bunker af kontanter, talrige luksusvarer og masser af spillekuponer fra Danske Spil, skriver Politiken søndag.

- Det ser vi tit. Vi har haft mange sager, hvor vi finder store stakke med kuponer. Det er forsøg på en form for hvidvask, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politi, til Politiken.

Alene i en verserende sag om hashsalg fra Pusher Street har politiet fundet vinderkuponer fra Danske Spil for flere millioner kroner.

Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i folkemunde kaldet Bagmandspolitiet, fortæller, at kriminelle placerer sportsvæddemål hos det statsejede selskab for at vaske sorte penge hvide:

- Det er en metode, vi kender. En variant er for eksempel at spille på alle tre udfald af en kamp, hvor man uanset resultatet er sikker på at få omkring 90 procent af indskuddet tilbage og dermed kun har et lille tab, siger vicestatsadvokat Per Fiig til Politiken.

Den fremgangsmåde ser skatteminister Benny Engelbrecht (S) ud til at ville bremse.

Skatteministeriet oplyser til Politiken, at ministeriet i "begyndelsen af det nye år vil analysere muligheden for at indføre et obligatorisk spilkort". Det skal spillerne identificere sig med, før de spiller i spillekioskerne.

For mens man skal identificere sig via NemID for at gamble på internettet, er det i spillekiosker muligt at satse op til 10.000 kroner per forhandler om dagen anonymt. Det er den anonymitet, de kriminelle udnytter.

De kan anonymt spille på forskellige sportsresultater og betaler med sorte kontanter. Når de rammer plet, får de både penge og en vinderkvittering retur, som dokumenterer en indkomst, og så er de sorte penge blevet hvide.

SØIK og eksperter på området anfører overfor avisen, at det kan minimere hvidvask via Danske Spil, hvis det bliver umuligt at spille anonymt hos forhandlerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.