Behov for særlig uddannelse af akut-sygeplejersker
Arkivfoto. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Sygeplejerskerne på landets skadestuer skal, lige som lægerne, have mulighed for en specialuddannelse, mener Danske Regioner

Sygehusenes akutmodtagelser skal ifølge et forslag fra Danske Regioner forbedres med en ny national specialuddannelse til sygeplejersker på netop disse afdelinger - akkurat som sundhedsplejersker og anæstesi-sygeplejersker gennemgår en specialuddannelse, skriver avisen Danmark.

Danske Regioner argumenterer med, at man med en sådan uddannelse imødekommer et stadigt stigende pres på akutmodtagelserne.

- Vi får flere ældre og multisyge, der kommer ind på skadestuer og akutmodtagelser med uklare symptomer. Derfor har vi brug for ekstra gode kompetencer hos sygeplejerskerne. Det er sindsygt vigtigt at få folk behandlet med det samme og på den rigtige måde. Derved kan de, der har brug for hjælp, blive identificeret og sendt videre til de relevante afdelinger – eller hjem, hvis ikke de har behov for sygehusbehandling, siger formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R) til avisen Danmark.

Danske Regioners forslag modtages med begejstring i Fagligt Selskab for Akutsygepleje, der er organiseret under Dansk Sygeplejeråd.

- Vi har kæmpet for sådan en specialuddannelse gennem de seneste ti år, så vi kan ikke andet end at være vældigt tilfredse med forslaget. Det vil styrke den behandling, der efterfølgende skal ske ude i de forskellige specialafdelinger, når de her tager imod patienter, som allerede er blevet undersøgt og vurderet på kompetent vis, siger selskabets formand, Annette Jakobsen til avisen Danmark.

I øvrigt foreslår Danske Regioner også kursusuddannelsen af paramedicinere i ambulancetjenesterne ændret til en egentlig professionsbachelor-uddannelse. De to ønsker fremsættes dog uafhængigt af hinanden.
- Men de udspringer af det samme behov for, at folk mødes med høj kompetence, straks de træder ind i sundhedssystemet, siger Karin Friis Bach.

Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier
via Listen To News