Danske nationalister våbentræner i Rusland
Danmarks Nationale Front har våbentrænet hos den mest ekstreme nazigruppe i Rusland, Slavisk Union. Her ses russiske nationalister. Foto: Alexander Zemlianichenko Jr/AP / POLFOTO
Der er grund til bekymring, mener gammel PET-chef. Danske højreekstremister træner væbnet kamp i Rusland.

Højreekstremister herhjemme søger hjælp i Rusland for at blive bedre rustet til kamp.

Det skriver Ekstra-Bladet.

Danmarks Nationale Front (DNF) har været på træningsbesøg hos den ekstreme nazistiske gruppe "Slavisk Union". Under besøget lærte de danske nationalister blandt andet at håndtere store skydevåben, og de trænede fremrykningsstrategier.

Slavisk Union står bag utallige drab i Rusland.

Herhjemme har eks-PET chef Hans Jørgen Bonnichsen set video af træningen og kalder det "bekymrende."

"Videoklippene illustrerer på ganske stærkt den bekymring som både den danske og norske efterretningstjeneste har i forhold til de højreekstremistiske gruppers internationale relationer. Det er overordentlig god grund til at være stærkt fokuseret på denne militarisering af højreekstremismen i Danmark," siger han.

På DNF's hjemmeside er der beskrivelser af turene til Rusland.

"Så tog DNF endnu en gang til Rusland... De danske skytter blev udrustet med henholdsvis en 9,3x62mm riffel med infrarødt nat sigte og en 12 gauge pump gun med Brenneke ammunition (et enkelt projektil i størrelse stor). Det er noget, der virker," skriver de på hjemmesiden efter en tur i november sidste år.