Danske kvinder vil have landmænd
Kvinder fra byerne drømmer om det romantiske liv på landet. Det kan mærkes på datingsiden Farmerdating.dk, hvor mændene pludselig er kommet i mindretal.

Den ensomme landmand, der sidder på sin gård og forgæves drømmer om en kæreste, er en uddøende art.

Faktisk står kvinderne i kø for at få fingrene i de danske bønder, der ellers tidligere har haft svært ved at finde kærester. Da datingportalen Farmerdating.dk blev oprettet i 2003, var kun en fjerdedel af brugerne kvinder. I dag er kvinderne i overtal.

»Det har overrasket os meget, at der nu pludselig er flest kvindelige brugere. Det tyder på, at de efterhånden har fundet ud af, at landmænd måske ikke er så kedelige, som de har gået rundt og troet. Vi er nogle, der har vidst det længe, men nu er kvinderne også ved at få øjnene op for det,« siger Ivan Baadsgaard, der står bag den populære datingportal.

De kvinder, der bruger datingsiden til at komme i kontakt med de eftertragtede landmænd, er typisk lidt ældre kvinder fra de større byer, fortæller Ivan Baadsgaard.

»De bor ofte i byen og har typisk hest eller andre dyr, som de gerne vil flytte på landet med. Nogle af dem har også børn, som de gerne vil give en tryg opvækst på landet, så børnene ikke skal vokse op lige ved siden af en motortrafikvej,« siger han.

En af de kvinder, der har fundet kærligheden på landet, er den 45-årige marketingschef Elizabeth Pöckel. I 2003 lagde hun en profil på Farmerdating.dk, og dagen efter fik hun et brev fra kyllingeavler Niels Henrik Hansen. I dag bor de sammen på slægtsgården Steppinggård ved Christiansfeld.

»Jeg havde tidligere været gift med en musiker og en billedkunstner, så jeg tænkte, at nu skulle der ske noget helt andet. Landmænd er handlekraftige, fornuftige og nede på jorden, så det besluttede jeg mig for at prøve,« siger Elizabeth Pöckel.

Tre måneder efter den første kontakt flyttede Elizabeth Pöckel og hendes to børn ind på Niels Henrik Hansens gård, og de har boet sammen siden. Elizabeth Pöckel hjælper med til driften af gården, men det rent praktiske har hun intet med at gøre.

»Jeg gjorde fra starten klart, at han ikke skulle forvente, at jeg ville hjælpe med til at muge ud. Men man skal gøre op med sig selv, hvilket liv man vil have, for hvis man vil have en landmand, må man tage hele pakken,« siger hun.

Elizabeth Pöckel mener, at den moderne landmand har mange kvaliteter, som moderne bykvinder kan bruge.

»Landmænd er administrerende direktører for deres egne virksomheder. I modsætning til mange andre mænd er de gode til at multitaske, de er handlekraftige og jordbundne på en positiv måde. Nogle kan måske også være lidt stædige eller træge, men de er stabile, og det er der en sikkerhed i,« siger Elizabeth Pöckel.

Farmerdating har i øjeblikket omkring 25.000 brugere, lidt over halvdelen er kvinder. Siden portalen blev oprettet i 2003, har 130.000 brugere haft en profil på siden, som hver dag bliver besøgt af 8.000 brugere.