Danske klubber får dollars fra NHL
Danske spilleres skifte til amerikansk ishockey udløser for første gang en stor dollar-bonus til spillernes danske klubber.

Ishockeyspillerne Frans Nielsen og Jannik Hansen, som tidligere skiftede til amerikansk ishockey er nu med til, at deres tidligere klubber i Danmark får en pæn julebonus i amerikanske dollars. Det skriver DR Sporten på sin hjemmeside.

Rødovre kan se frem til en check i million-størrelsen, efter at Jannik Hansen er kommet på kontrakt hos Vancouver Canucks: 850.000 kr. til ligaklubben, og 150.000 kr. til amatørklubben. Og det luner i den sjællandske klub.

»Klubben har foretaget en investering i en spiller, som har udviklet sig i den rigtige retning. Det får vi nu et beløb for, og det er vi selvfølgelig glade for,« siger Rødovres direktør, Billy Adamsen, til DR Sporten.

I Jylland er der også glæde, omend beløbet derovre er lidt mindre.

Herning må nemlig nøjes med lidt færre penge for Frans Nielsen, for pengene tilfalder i første omgang de to svenske klubber, han senest har spillet for.

Det er første gang, at danske ishockeyklubber tjener penge på den måde. Men Billy Adamsen håber, at det ikke er sidste gang, det sker. Han kunne godt tænke sig samme model som transfersystemet i fodbold byder på.

»Det her er et vink med en vognstang til både unionen og de andre ishockeyklubber om, at vi nu er ved at få skabt et transfersystem i Europa. Frans Nielsen og Jannik ankomst til NHL viser, at det ikke alene er en god investering. Der er faktisk penge i det for de danske klubber,« siger Billy Adamsen til DR Sporten.