Danske dykkere finder tysk ubåd
Da den sank i 1917, havde ubåden havde 26 mand ombord. Tre af dem skyllede efterfølgende i land ved Blåvand og Søndervig. Foto: Colourbox
UC 30 - den sidste tyske ubåd i danske farvande under 1. Verdenskrig - er fundet.

Rutinerede vragdykkere har fundet resterne af den sidste tyske ubåd, der sank i danske farvande under 1. Verdenskrig.

UC30 blev fundet på 46 meters dybde 80 km vest for Manø.

Det skriver Tv/Midt-Vest.

Sonaroptagelser viste allerede i 2005, at der lå et vrag, som passede med en forsvundne ubåd, men den er altså først fundet nu.

Holdet af vestjyske dykkere med erfarne Gert Normann i spidsen, stævnede søndag ud fra Esbjerg for at finde vraget af UC30.

Den sank i 1917 - sandsynligvis efter at have ramt en mine.

"Der mangler simpelthen to meter af forenden, og der kan vi se at alt stålet er bøjet ud," siger Gert Normann til Tv/Midt-Vest der havde en medarbejder med ombord på dykkerskibet Cable One under fundet.

Dykkerholdet har filmet vraget med et fjernstyret robotkamera. Og sammenholdt med de originale tegninger over ubåden er den blevet verificeret som UC30.

Da den sank i 1917, havde ubåden havde 26 mand ombord. Tre af dem skyllede efterfølgende i land ved Blåvand og Søndervig.

De jordiske rester af de resterende 23 marinere befinder sig formentlig stadig i ubåden.

Det viser sig, når dykkerne kommer ind i båden på deres næste togt om cirka en måned.

"Eksplosionen har været så kraftig, at folk enten er blevet slået bevidstløse eller er blevet dræbt øjeblikkeligt, og så er de gået ned," siger Gert Normann til Tv/Midt-Vest.