Danske drømmemål
Thomas Gravesen og Daniel Jensen scorede flotte mål for deres klubber. Desværre fik Gravesen også sat en uheldig fod i et medrivende Old Firm

Thomas Gravesen var snublende tæt på at blive matchvinder i det klassiske skotske lokalopgør, Old Firm, imellem de to Glasgow hold Celtic og Rangers. Men sølle to minutter før tid, fik Gravesen selv rettet et skud af fra Rangers Hemdani, så bolden snød Gravers egen målmand og gik ind til en 1-1 udligning, der var mere end fuldt fortjent.

Selvom ligaen synes afgjort, til Celtics fordel, så blev det stadig et Old Firm med alt, hvad det indebærer af intens fight og spænding ud over det sædvanlige. Efter en træg start overtog Rangers fuldstændig spil og chancer, og efter 18 minutter burde Barry Ferguson havde bragt Rangers på 1-0, da han blev spillet fuldstændig fri inde i det lille felt. Men i stedet for blev det danske Thomas Gravesen, der for anden gang i to Old Firm opgør kom på scoringstavlen på en flot halvflugter fra en spids vinkel. Kampen kunne være blevet lukket helt, da Celtic blev snydt for et straffe kort inden pausen. I anden halvleg fortsatte Rangers jagten på oprejsning for en generelt skidt sæson. Blandt andet havde Rangers en dobbelt chance midt i halvlegen, hvor først den ene stolpe og så den anden reddede Celtic. Det forrygende Rangers-pres betød, at Thomas Gravesen var mere forsvarende en kreativ på Celtics midtbane. Desværre for Celtic var det også en glidende tackling fra Gravesen, der i sidste ende rettede bolden af, så den fløj i mål til slutresultatet 1-1 to minutter før tid.

 
Jensens saksespark

I Bremen bragte Daniel Jensen Werder på 1-0 imod Wolfsburg på et flot saksespark. Dermed var han stærkt medvirkende til, at Bremen kan overvintre på førstepladsen i Bundesligaen, hvor en anden danskerklub, Schalke 04, ligger nummer to. Schalke vandt lørdag 1-0 ude over Bielefeld. Jonas Kamper startede på bænken for Bielefeld imens Peter Løvenkrands spillede hele kampen for Schalke.

 

Surt pointtab for Fiorentina

I Italien var der et ærgeligt pointtab til Fiorentina med Martin Jørgensen og Per Krøldrup på holdet. Fiorentina var ellers foran med 2-1 til få minutter før tid. Men så udlignede Per Krøldrups direkte modspiller, Gilardino, med sit andet mål. I Spanien holdt Sevilla og Christian Poulsen trit i toppen, med en 3-1 imod Recreativo de Huelva. Christian Poulsen spillede hele kampen uden at komme på tavlen.