Danske Banks resultat dykkede i første kvartal
Danske Banks resultat faldt til 4, 9 milliarder kroner i første kvartal sammenlignet med året før. Faldet er udløst af de negative globale finansmarkeder. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix

Danske Banks resultat faldt til 4,9 milliarder kroner i første kvartal - det er et fald på 12 procent sammenlignet med året før.

Faldet er udløst af de negative globale finansmarkeder, oplyser Danske Bank i en meddelelse.

- Vi har fået en tilfredsstillende start på året på trods af udviklingen på de finansielle markeder, der medførte lavere aktivitet sammenlignet med samme periode sidste år, siger administrerende direktør Thomas F. Borgen i meddelelsen.

- På tværs af vores forretning har vi set en god underliggende trend med fortsat positiv kreditefterspørgsel, ligesom vores partneraftaler i Norge, Sverige og Finland fortsætter med at tiltrække nye kunder og god aktivitet, tilføjer han.

De samlede indtægter faldt ni procent i forhold til første kvartal i 2016 til i alt 11,5 milliarder kroner.

Indtægterne kommer fra renter og gebyrer. Mens indtægterne fra renter faktisk steg en procent til 5,9 milliarder kroner, fordi kunderne lånte flere penge i banken, så faldt gebyrindtægterne.

Det største fald kom dog fra indtægterne på kundernes handel med værdipapirer.

Her faldt indtægterne med markant 43 procent til 1,4 milliarder kroner fra 2,5 milliarder kroner i samme periode sidste år.

- Fortsat vækst i nettorenteindtægterne blev mere end udlignet af et fald i nettogebyrindtægter og handelsindtægter, lyder det fra banken.

På positivsiden er kundernes økonomi så god, at Danske Bank i kvartalet kunne tilbageføre 330 millioner kroner fra kontoen, hvor der er sat penge til side til tab på udlån.

- Danske Bank er rigtig velkørende, specielt når man ser på væksten i forretningsomfanget. Og det er faktisk i næsten alle regioner og divisioner.

- Det er enormt vigtigt lige nu, hvor renterne er så lave. Og så er Danske Bank god til at styre sine omkostninger. Så det er en stærkt bank lige nu, siger analytiker hos Sydbank Mikkel Emil Jensen.

Danske Bank forventer at have tjent 18-20 milliarder kroner, når året er omme. Dermed er der ikke ændret i bankens forventninger til årets resultat.

/ritzau/