Danske Bank advarer: Pas på de lave renter
Det kan være farligt at lade sig lulle i søvn af de lave renter, Danmark har nu, advarer Danske Bank. Scanpix, Linda Kastrup
Den lange periode med med lave renter risikerer at få alvorlige økonomiske konsekvenser for dem, der glemmer, at renten pludselig kan stige igen.

Selvom renten i Danmark er lav – og ser ud til at blive ved med at være det længe endnu – kan det få store konsekvenser at lade økonomien afhænge af den.

Sådan lyder det fra Thomas Borgen, der er ordførende direktør for Danske Bank.

- Både private og virksomheder skal være varsomme med at vænne sig til de enestående lave renter, som vi har haft i nogen tid nu. Danske boligrenter er blandt verdens absolut laveste, og det rummer en fare for, at folk begynder at basere deres privatøkonomi på, at renten bliver ved med at være lav, siger han til business.dk.

Økonomisk slagside
Som eksempel nævner han, at det i dag koster omkring 800 kroner om måneden at låne en million.

Men stiger renten til fem procent, er det pludselig 4.000 kroner, der skal betales. Og det vil kunne mærkes for langt de fleste danskere.

Ifølge business.dk er det den lave vækst og inflation, der i øjeblikket holder renten nede i Europa og altså også i Danmark.