Dansk vrede over kompakt VM-program
Håndboldherrerne har udsigt til 10 kampe på 16 dage, hvis de når finalen ved VM i Tyskland. »Det er for voldsomt,« siger landstræner Ulrik Wilbek.

Håndboldspillere er hårdføre. Men 10 kampe på 16 dage, som kan blive danskernes kost ved VM i Tyskland, får selv de mest hårdhudede af slagsen til at stønne og brokke sig.

»Det er fuldstændig hjernedødt, og jeg har aldrig set noget så dumt,« siger Joachim Boldsen til Nordjyske Medier.

Landstræner Ulrik Wilbek er heller ikke begejstret for det hårde program – det hårdeste nogensinde, fordi der som noget nyt også skal spilles kvartfinaler.

Danmark begynder på lørdag med tre indledende kampe i rap.

»Vi har vist det længe, men det er for voldsomt. Man må jo prøve at spare nogle spillere, men det er svært, for som jeg kan se det, er der kun én nem kamp i turneringen,« siger Ulrik Wilbek med henvisning til den indledende kamp mod Angola.

Til gengæld har Danmark større bredde end nogle af de andre deltagere, og det kan blive en fordel i den intense slutrunde, mener landstræneren.

»Nogle hold har otte gode spillere. De skal nok klare sig godt i de indledende kampe, men så går de døde,« siger han.

Joachim Boldsen skyder en del af skylden for de sløje resultater i de seneste testkampe på udsigten til det hårde program i Tyskland. Og den forklaring accepterer landstræneren. Sådan da.

»Jeg har godt kunne mærke det. Særligt spillerne fra Tyskland og Spanien, som spiller mange vigtige kampe, har ikke været der med tændingen. Jeg kan da blive lidt irriteret over det, men det var jo typisk, at da vi så skulle møde Frankrig i onsdags, kunne vi godt,« siger han.