Dansk U21-kaptajn skifter til Werder Bremen
Jannik Vestergaard skifter Hoffenheim ud med Werder Bremen på en kontakt gældende til 2018.

Anføreren for det succesfulde danske U21-landshold i fodbold, Jannik Vestergaard, spiller i de næste tre et halvt år for bundesligaklubben Werder Bremen.

Den nordtyske klub meddeler tirsdag, at den har købt Vestergaard fri af kontrakten med ligakonkurrenten Hoffenheim, hvor han i denne sæson har haft svært ved at få spilletid i midterforsvaret.

Vestergaard gennemførte tirsdag lægetjekket i sin nye klub og satte efterfølgende sin underskrift på en kontrakt gældende til 30. juni 2018.

- Vi ønsker at videreudvikle vores trup og har ønsket os en spiller som Jannik Vestergaard. Han er dygtig inde i midten, er fysisk stærk og er taktisk meget godt skolet, siger Werder Bremens cheftræner, Viktor Skripnik, til klubbens hjemmeside.

Der venter det tidligere Brøndby-talent en stor opgave i foråret, hvor han skal være med til at tætne en defensiv, der hidtil i denne sæson har vist som Bundesligaens dårligste.

39 mål har Werder lukket ind i de første 17 kampe, og traditionsklubben befinder sig i en farlig position som tredjesidst i rækken.

De to nederste hold efter sæsons sidste kamp rykker direkte ud, mens nummer tredjesidst skal spille playoff om at forblive i den bedste række.

I Bremen har man store forventninger til sin nye dansker.

- På det sportslige plan har vi længe holdt øje med ham, siger sportschef Thomas Eichin.

- Vi er i ledelsen enige om, at Jannik Vestergaard medbringer en perfekt blanding af erfaring og udviklingspotentiale, som vi kan bygge på i fremtiden. Han har værktøjet til at markere sig på holdet.

Nu 22-årige Vestergaard skiftede i 2010 fra Brøndbys ungdomsafdeling til Hoffenheim. Han er siden noteret for 71 kampe i Bundesligaen, hvor han har scoret fire mål.

/ritzau/