Dansk topkører dræbt i biluheld

Den 26-årige tidligere professionelle racerkører Christian Bakkerud er omkommet søndag efter en trafikulykke i England.
Christian Bakkerud, her fotograferet under Le Mans i 2010. Den danske racerkører døde søndag efter en alvorlig ulykke i de sene nattetimer lørdag.
Christian Bakkerud, her fotograferet under Le Mans i 2010. Den danske racerkører døde søndag efter en alvorlig ulykke i de sene nattetimer lørdag. Foto: Polfoto/Thomas Lekfeldt / POLFOTO

En tragisk ulykke har sendt chokbølger gennem den danske motorsportsverden.

Søndag mistede den 26-årige Christian Bakkerud livet efter en bilulykke i Wimbledon, England, hvor han boede til daglig. Det skriver Ekstra Bladet.

Danskeren var alene i sin bil på motorvejen, da bilen væltede rundt natten til søndag. Under ulykken pådrog Christian Bakkerud sig så alvorlige skader på hjernen, at han efterfølgende døde af sine kvæstelser.

I slutningen af 1990'erne kørte det unge danske racer-talent for Jan Magnussens gokart-team og rykkede senere op i formel BMW.

Her var han teamkammerat med den nuværende Formel 1-stjerne Nico Rosberg. I 2006 deltog han i det britiske Formel 3-mesterskab, hvor han vandt en afdeling på Mugello-banen i Italien.

I 2009 havde han debut i 24-timer-løbet i Le Mans, hvor han i en privat Audi kom i mål på en niendeplads.

Han valgte dog at stoppe som professionel racerkører efter at have deltaget i samme billøb året efter. I stedet ønskede han at koncentrere sig om en civil karriere inden for shipping-branchen.

Den 26-årige racerkører er født af dansk-norske forældre.

Kilde: Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.