Dansk Supermarked vil lukke Tøj og Sko
Måske kommer de mange ansatte bag kassen i de nye Døgn-nettoer, som kommer til at erstatte Tøj & Sko forretninger landet over. Foto: Colourbox
37 butikker over hele landet står over for en lukning. I stedet vil Dansk Supermarked åbne nye DøgnNetto'er.

Efter flere års kamp med faldende indtjening og svigtende kundebesøg har Dansk Supermarked besluttet at lukke Tøj & Sko-butikkerne over hele landet.

I alt berøres 37 butikker og 340 medarbejdere af lukningerne. I stedet vil Dansk Supermarked åbne en række DøgnNetto-butikker, og HR-direktør i virksomheden Finn Lund Andersen er optimistisk omkring at få de berørte medarbejdere omplaceret.

- I forvejen har vi i øjeblikket cirka 250 ledige stillinger, så jeg er helt sikker på, at vi kan finde løsninger for omplacering af en betydelig del af medarbejdere fra Tøj & Sko, som må ønske det, siger han.

Dansk Supermarked har omkring 32.000 medarbejdere fordelt på 600 butikker i Danmark, heriblandt Netto, Bilka og Føtex.

Beslutningen om at lukke Tøj & Sko kommer, efter at tøjkæden de seneste år har oplevet et markant dyk i omsætningen.

- Selvom vi har kæmpet hårdt for at vende den udvikling, så har det bare ikke været nok. Vi er nået dertil, hvor vi må erkende, at det ikke længere er rentabelt at drive Tøj & Skobutikkerne, siger kædechef Lars Simonsen.

I alt forventer Dansk Supermarked at åbne 10-15 DøgnNetto'er i de lokaler, der bliver efterladt tomme, når Tøj & Sko lukkes. Og her vil flere af de mennesker, der står til at miste deres job, blive tilbudt ansættelse, lyder det fra virksomheden.

- Vi har nogle utroligt dedikerede medarbejdere i butikkerne, som har ydet en kæmpeindsats for at få vendt udviklingen, og jeg håber, at mange af dem har lyst til at kaste deres energi ind i nogle af vores andre kæder, siger Lars Simonsen.

Tøj & Sko kæden blev grundlagt i 1981 som et koncept, der skulle sikre billigt kvalitetstøj til kvinder og børn.