Dansk sortsyn: 170.000 job er væk
170.000 job gik tabt under finanskrisen, men ingen af blokkene er i stand til at genskabe jobbene, mener danskerne. Foto: AP/Bebeto Matthews / POLFOTO
Hverken Løkke eller Thorning-Schmidt er i stand til at genskabe de job, der gik tabt under finanskrisen, mener flertal af vælgerne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan ikke genskabe de mange job, der er forsvundet under finanskrisen. Men det kan Helle Thorning-Schmidt (S) heller ikke.

De danske vælgere tror ikke på nogen af blokkenes evner til at skabe job, viser en måling, Greens har lavet for Børsen.

170.000 job gik tabt under krisen, men to ud tre danskere har en forventning om, at det tab forbliver, uanset om vi får en rød eller blå regering efter 15. september.

Men danskerne står ikke alene med deres sortsyn, også erhvervsorganisationen DI er skeptisk. En kommende regering er nødt til at gennemføre ambitiøse skattelettelser, hvis der skal gang i økonomien igen, lyder det.

"Det er nødvendigt for dansk økonomi og velfærd, at vi får jobbene tilbage. Og de kan også komme tilbage, hvis man gennemfører tilstrækkelig ambitiøse reformer," siger erhvervsøkonomisk chef i DI Kent Damsgaard til Børsen. Han mener ikke, at de planer, vi hidtil har set fra blokkene, er nok.

DI mener, der er brug for større arbejdsudbud, lavere skatter og øget uddannelse og erhvervsrettet forskning.