Dansk sømand druknet under redningsaktion
En dansk sømand fra skibet Triton mistede i morges livet, da han og otte andre søfolk forsøgte at komme nødstedte russiske kollegaer til undsætning.

Høje bølger og dårlig sigtbarhed var medvirkende til, at en dansk sømand i morges mistede livet under en redningsaktion ud for Keflavik halvøen ved Island. Sammen med syv andre danskere fra skibet fra inspektionsskibet »Triton« roede han ved ni-tiden af sted i en gummibåd for at komme nogle søfolk på et grundstødt skib til undsætning.

På grund af de kraftige bølger og en voldsom blæst på 15 meter i sekundet vippede redningsbåden omkring og kæntrede. Normalt ville besætningen have sendt deres redningshelikopter af sted. Men den kunne ikke lette fra skibet på grund af tekniske problemer. Den islandske kystvagt kom senere syv af mændene til undsætning med deres helikopter, men kystvagten kunne med de lavthængende skyer og den dårlige sigtbarhed ikke bjærge den sidste, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

Ulykken skete omkring klokken ni i morges, og de pårørende er ved at blive underrettet. Triton er et inspektionsskib, der sejler ved Færøerne, Grønland og Island, hvor besætningen står for farvandsovervågning og søredninger. To krisepsykologer og to auditører vil nu blive sendt til Island for at tale med Tritons besætning.