Dansk sangerinde taler ud om stor sorg: Det var en øjenåbner
Maria Lucia var 25 år, da hendes far pludselig døde. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Maria Lucia mistede sin far for snart ni år siden. Mødet med en fremmed kvinde var et vendepunkt.

Det var en fremmed kvinde i New York, som hjalp musicalsangeren og "Popstars"'-vinderen, 33-årige Maria Lucia, videre efter hendes fars pludselige død i 2009.

Det fortæller hun ifølge Ekstra Bladet til radioprogrammet "Finnsk Terapi", som har hjemme på Radio24syv og har entertaineren Finn Nørbygaard som vært.

Kort efter farens død tager Maria Lucia til den amerikanske storby og tager ophold på det hotel, hendes far yndede at bo på. Efter nogle dage skal hun finde et nyt sted at bo og får kontakt til kvinde, hvor hun kan leje et værelse:

- Efter en halv time står jeg og græder ude på hendes balkon og finder to dage senere ud af, at hun kender min far fra tiden i Greenpeace.

- Det, synes jeg, er syret. Noget har holdt hånden over mig, tilføjer hun og kalder oplevelsen for fantastisk og en øjenåbner.

Mødet med den fremmede kvinde var et vendepunkt for Maria Lucia:

- Det har været et stort vendepunkt i den forstand, at det (farens død, red.) slog mig totalt ud af kurs.

Maria Lucia, som hedder Heiberg Rosenberg til efternavn, har tidligere fortalt til ugebladet Søndag, at farens død var et hård slag:

- Det var voldsomt, og jeg blev konfronteret med en række skyggesider i mig selv under processen. Det skete på et tidspunkt, hvor jeg jo i virkeligheden skulle have arbejdet med at finde mig på plads i en voksen tilværelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Her ses Maria Lucia og Albin Fredy hilse på dronning Margrethe og kronprins Frederik, da regenten i marts 2016 holdt aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix (arkiv)

Maria Lucia og Albin Fredy

Maria Lucia danner par med Albin Fredy, som hun blev betaget af, da han i 2013 deltog i Dansk Melodi Grand Prix i 2013 med sangen "Beautiful to Me".

Maria Lucia sad i fagjuryen, men der gik halvandet år før de indledte et forhold.

I dag bor de sammen i København og lever begge af at optræde. Maria Lucia er en af landets mest efterspurgte musicalsangerinder, og Albin Fredy er musiker, sangskriver og assisterende instruktør på Wallmans dinnershow i Cirkusbygningen i København.