Dansk Post DK-sensation: Det er for fedt
Banelandsholdets Casper Folsach sluttede på en flot femteplads på enkeltstarten i Post Danmark Rundt.

Den store sensation på den afgørende enkeltstart i Post Danmark Rundt - set med danske briller - var banelandsholdets "lillebror" Casper Folsach.

Den 19-årige Concordia Forsikring-rytter endte på 5.-pladsen som bedste dansker og tæt på verdensstjernerne.

Han sluttede således tæt på en rytter, Geraint Thomas, som vandt prologen i Romandiet Rundt og blev nummer to på enkeltstarten i Giro d'Italia.

- Det er et kæmpe motivations-boost og et kæmpe selvtillids-boost, at jeg pludselig kan se, at verdens bedste ryttere - sådan en som Geraint Thomas - er jeg kun ni sekunder fra.

- Det er dem, man ser ligge og køre top-3 i grand tour-løb. Det giver forhåbning om, at jeg selv kan nå dertil om nogle år, siger Casper Folsach.

Casper Folsach blev bedste dansker, da han var fire sekunder hurtigere end sin kollega fra banelandsholdet Rasmus Quaade, som er VM-sølvvinder og europamester i enkeltstart for U/23-ryttere.

- Det er fedt. Det er rigtig fedt at blive bedste dansker - sådan som det ser ud nu. Det er klart over forventning i mit første år. Og jeg plejer ikke at slå en som Rasmus Quaade.

- Jeg har satset på at køre stærkt på denne enkeltstart, og de sidste par etaper har jeg bare sørget for at komme så let igennem som muligt. Derfor er det rigtig fedt, at det lykkes, siger Casper Folsach.

Den unge sensation mener, at han havde dårligere forhold på vejene. Han startede tidligt, mens favoritterne - som normalt - startede til slut.

- Det er svært at vurdere, men jeg kørte i hvert fald i regnvejr næsten hele vejen, og i starten var der stadig meget vind, som er løjet af nu. Men jeg ville gerne have kørt i lidt mere vindstille vejr.

/ritzau/