Dansk OL-chef: Ingen diskrimination hos os
Det er ikke atleternes køn, men deres chancer for medaljer, der afgør, om de flyver på første klasse.

Kvindelige OL-atleter fra Australien og Japan måtte flyve på økonomiklasse til legene i London, mens deres mandlige modparter har siddet mere bekvemt på businessclass.

Det på trods af at de japanske fodboldkvinder er regerende verdensmestre.

Men det ville aldrig ske for de danske atleter, fortæller den danske OL-chef Jesper Frigast Larsen.

- Det lyder jo ikke som om, det er specielt sportsligt begrundet. Det er i hvert fald en politik, vi aldrig ville følge i Danmark, siger Jesper Frigast Larsen og slår fast:

- Det er rent sportslige hensyn, der gør sig gældende.

Spørgsmålet om de gode flypladser har ikke været aktuelt op til årets OL, fordi flyveturen til London er så kort, at alle danskerne automatisk er blevet placeret på økonomiklasse.

I forbindelse med OL for fire år siden i Beijing var der dog en debat, fortæller OL-chefen.

- Vi havde en diskussion i Danmark med vores sportschefer, hvor vi lagde en helt åben og bevidst politik frem om, at vi var i stand til at tilgodese dem, der var kategoriseret som medaljekandidater. Det er et princip, vi har, siger Jesper Frigast Larsen.

På den lange flyvetur til Kina var det altså kun dem, der på forhånd var udpeget som medaljehåb, der fik lov at flyve på economy extra - en mellemting mellem business og økonomiklasse.

Men der kan også være andre goder end bare gode flypladser til medaljekandidaterne.

- Det kan for eksempel komme til udtryk ved, at hvis vi har nogle ganske få enkeltværelser i den olympiske landsby, så vil de blive tilbudt medaljekandidater.

- Hvis vi har mulighed for at få ekstra specialtrænere med, så er det også medaljekandidaterne, forklarer Jesper Frigast Larsen.

OL starter fredag den 27. juli.

/ritzau/