Dansk nazistisk voldsgruppe genoplivet

Danmark
AppleMark

Frontfigurer fra dansk, nazistisk voldsgruppe viste sig for første gang i lang tid offentligt, da de lørdag gik i front ved nazi-march, hvor 193 blev anholdt.

• Danskere stjal scenen ved svensk nazi-march
• Krig i svensk provinsby efter nazi-march
• 17 danske aktivister anholdt ved nazi-march

Danske nynazister gik helt i front, da den største og vigtigste nazistiske manifestation i Norden i flere år fandt sted lørdag i den svenske by Salem nær Stockholm.

Danskerne er frontfigurer i en afdeling af den berygtede nynazistiske voldsgruppe Blood And Honour, som i 1990 erne var involveret i mordforsøg, brevbomber og voldelige overfald på modstandere. Gruppen har været nedlagt et par år, og det er første gang, den viser sig offentligt, siden den blev gendannet i oktober i år.

Den centrale placering for danske Thomas Peter Jensen og Lars Bergeest, som gik i front for 900 højreekstremister fra hele Europa, er et tegn på, at den yderste danske højrefløj har central betydning. De danske nazi-ledere var iklædt jakker med teksten »Blood And Honour - Denmark divission« påsyet.

Nazisterne var samlet til et fakkeltog, som har fundet sted hvert år siden 2000 til minde om drabet på en 17-årig skinhead.

faktaboks

... en nynazistisk gruppe, hvis medlemmer i 1990 erne stod bag trusselsbreve, overfald og brevbomber.

... en del af et internationalt netværk, som arrangerer nazistiske koncerter og sælger musik og merchandise.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald