Dansk model til legendarisk kostumefest med Lady Gaga
Den 26-årige danske supermodel Josephine Skriver deltog i årets Met Gala på Metropolitan Museum of Art. Formålet med arrangementet er at indsamle penge til museets kostumeinstitut, og mange af de største vestlige stjerner dukker hvert år op på den røde løber. Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Den danske supermodel Josephine Skriver var at finde på den lyserøde løber ved tirsdagens modefest Met Gala.

Katy Perry udklædt som hamburger, Lady Gaga i fire sæt tøj og Jared Leto med en model af sit eget hoved under armen.

Kreativiteten fejlede ikke noget, da årets glamourøse modefest Met Gala tirsdag nat dansk tid løb af stablen i New York City.

Blandt store vestlige kendisser som Kardashian-Jenner-søstrene, Celine Dion, Kanye West og Nicki Minaj, deltog den 26-årige danske supermodel og Victoria's Secret-engel Josephine Skriver.

Hun er født og opvokset i København, men bor nu i Nashville, Tennessee med sin forlovede, musiker Alexander DeLeon, også kendt under kunstnernavnet Bohnes.

Met Gala, som i sin fulde længde hedder Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, er en spektakulær pengeindsamling til netop museets kostumeinstitut.

Billetterne koster i omegnen af 230.000 danske kroner stykket, og prisen for et bord kan snige sig helt op omkring to millioner danske kroner.

Begivenheden fandt sted første gang i 1948, men voksede for alvor, da modemagasinet Vogue overtog selve modefesten i 1972.

USA's præsident Donald Trump friede til sin kone, Melania Trump, ved festen i 2004.

Temaet for årets modefest og museets udstilling var "Camp: Notes on Fashion".

Selvom ordet "camp" umiddelbart leder tankerne hen på snobrød, telt og lejrbål, er det ikke den betydning, der er tale om i dette tilfælde.

"Camp" er også et udtryk, som oftest bruges om det smagløse i kunst og kultur og om en ofte ironisk tilgang til det.

Sangerinden Cher er ofte blevet kaldt "Queen of Camp" på grund af sine spektakulære og chokerende kostumer.

Ifølge den amerikanske forfatter Susan Sontag, som i 1964 skrev essayet "Notes on 'Camp'", skal udtrykket i modens verden forstås som en særlig kærlighed til det unaturlige, det kunstige og overdrevne.

Sontags essay er inspirationskilden til årets Met Gala.

/ritzau/

Af Anna Secher, Ritzau Fokus
via Listen To News