Dansk mixed-spiller forventer karrierens største kamp
Mathias Christiansen er klar til sin første All England-semifinale. Foto: Sportxpress/Scanpix
Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er klar til semifinalen i deres første All England sammen.

Badmintonspilleren Christinna Pedersen har allerede stået i et hav af store finaler igennem karrieren. Men hendes nye makker i mixeddouble, Mathias Christiansen, er knap så erfaren.

De har dannet par i godt et halvt år og har allerede vundet China Open sammen. Lørdag spiller de så semifinale i deres første All England sammen.

- Finalen i China Open var en kæmpe kamp. Men i denne arena i All England tror jeg, at semifinalen bliver karrierens største, siger Mathias Christiansen i en kommentar på badmintonforbundets hjemmeside.

- Vi havde drømt om at nå semifinalen og har taget en kamp ad gangen. Vi har kæmpet med det undervejs, men er bare blevet bedre fra kamp til kamp.

De sjetteseedede danskere skal i semifinalen møde det kinesiske par Zheng Siwei og Huang Yaqiong, der er seedet som nummer fem.

Christinna Pedersen skal endda spille to semifinaler lørdag, da hun forinden spiller semifinale med Kamilla Rytter Juhl i damedouble.

Her er de tredjeseedede danskere favoritter mod japanerne Mayu Matsumoto og Wakana Nagahara, der i kvartfinalen besejrede deres andenseedede landsmænd.

- Det bliver en svær og spændende kamp. Når de slår de japanere, som vi plejer at have problemer med, så siger det noget om deres niveau og kvalitet, siger Christinna Pedersen til badminton.dk.

I herredouble er Mathias Boe og Carsten Mogensen seedet som nummer to. De spås også gode chancer for at vinde over japanerne Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe.

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen (seedet som nummer seks) kommer på papiret på en sværere opgave, når de møder indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo, der er topseedet.

/ritzau/