Dansk millionær-familie udslettet i flystyrt
Det var et propelfly som dette, familien styrtede ned i. (Foto: AV-Web)
Et lokalsamfund er i chok, efter et flystyrt krævede ni ofre fra samme prominente familie

Kort efter take-off fra lufthavnen i Chamberlain i South Dakota den 1. december styrtede et lille privatfly ned. Det var ekstremt dårligt vejr med stærk blæst og sne. Syv voksne og to børn, omkom – inklusive piloten, som også var familie.

De var alle fra samme familie Hansen, efterkommere af en dansk indvandrerfamilie. Brødrene Jim og Kirk Hansen havde sammen stiftet medicinal- og helsefirmaet Kyäni, et benzinfirma og en stor butikskæde K.J.'s Super Store. Det skriver NBC.

 

Kirk og Jim Hansen var driftige forretningsmænd og nogle store velgørende støtter i deres lokalsamfund. Foto: Kyäni

Deres far James omkom ligeledes i styrtet samt hans to svigersønner og Kirks to små sønner. Tre andre familiemedlemmer overlevede og blev kørt til et hospital, og de meldes – som en lille god nyhed midt i tragedien – alle uden for livsfare.

Familien havde været på en jagttur til South Dakota og skulle hjem til Idaho Falls, da de styrtede ned.

Udover prominente forretningsmænd, var Jim, Kirk and James Hansen også ledere af en mormon-kirke i deres hjemby og var kendt for at hjælpe fattige på alle mulige måder. Bl.a. gav de store beløb til den lokale bedemand, så de knap så velstillede kunne begrave deres kære med stil fra den lokale kirke.

Nu skal alle ni fra familien så begraves fra selvsamme kirke.

 

via Listen To News