Dansk Metal overrasket over fremgang
Faglærte på de godt 6.000 industrivirksomheder i Danmark, oplever vækst og lønstigning. Foto: Colourbox / POLFOTO
Ledigheden falder for metalarbejdere. Og det overrasker Dansk Metal, der dog også ser mørke skyer i horisonten.

Arbejdsløsheden blandt de 110.000 medlemmer af Dansk Metal rasler ned.

Siden årsskiftet 2010/2011 er ledigheden faldet fra 10,8 procent til 6,6 procent. Og det kraftige fald kommer bag på cheføkonom hos Dansk Metal, Allan Lyngsøe Madsen.

- Igennem den seneste tid har vi set vores medlemmer komme i job. Men at ledigheden stadigvæk falder, er faktisk kommet lidt bag på os, da vi jo har set, at dansk eksport har haft det lidt svært i de seneste måneder, siger han til Newspaq.

At ledigheden er faldet trods krisen beviser, at danske virksomheder har en god konkurrenceevne, mener Allan Lyngsøe Madsen.

- Danske industrivirksomheder har klaret sig ganske pænt på verdensmarkedet, selvom mange eksperter har haft travlt med at sige, at de ikke kunne konkurrere, siger han.

Allan Lyngsøe peger på, at der har været ganske pæne vækstrater inden for eksport af blandt andet pumper, termostater og køleanlæg.

Trods fremgangen er Dansk Metal dog opmærksomme på, at træerne ikke nødvendigvis vokser ind i himlen.

- Hvis vi ser på de kommende måneder kan vi ikke komme uden om, at det ser sort ud i mange af de lande som vi eksporterer til. Det ser lidt dårligere ud i både Sverige og Tyskland, så der er lidt mørke skyer i horisonten, siger han.

Allan Lyngsøe mener dog, at danske produktionsvirksomheder kan profitere af, at de producerer kvalitet, der leveres til tiden.

Samtidigt med, at flere er kommet i job, er lønnen steget mellem halvanden og to procent i år. I byggeriet må mange til gengæld kigge langt efter lønstigninger.

via Listen To News