Dansk Melodi Grand Prix-vinder lever som hjemløs
Tim Schou bliver inspireret af at leve på gaden. Foto: Søren Bidstrup og Morten Germund/Scanpix/arkiv
Tim Schou har aldrig været så inspireret som musiker, som nu, hvor han tager livtag med gadens folk i USA.

Tim Schou, tidligere forsanger i det Melodi Grand Prix-vindende band A Friend In London, lever i dag som hjemløs.

Det kan BT berette. Han fortæller, at han blandt andet har overnattet fire nætter på gulvet i et indkøbscenter i Hollywood:

- Det var helt vildt syret. Jeg har også prøvet at rende rundt som hjemløs i Chicago, hvor jeg af nød måtte holde mig vågen på en bar hele natten, mens en fuld rocker faldt i søvn op ad mig, afslører han til avisen.

Det er dog ikke af nød, Tim Schou har valgt at være hjemløs, men at han i de fire år, han har levet i USA, er blevet afhængig af det.

- Det kan være fucking hårdt, når man lige giver hovedet tid til at tænke over tingene, men samtidig har jeg aldrig været mere inspireret. Jeg har aldrig skrevet så mange sange, som jeg gør nu, fortæller Tim Schou til BT.

Han rejser omkring 250 dage om året, og har tidligere skrevet på sin blog, at han ikke havde oplevet "denne uselviskhed fra andre mennesker som jeg er blevet vist gang på gang, og det er bare så fucking bekræftende at se folk vise den side af sig selv ...".

Livet på gaden er ikke det eneste, der optager Tim Schou. Han laver også en del velgørenhedsarbejde, og så har han det seneste år udsendt tre singler. I december trækker han inden for i varmen og giver en række koncerter i Tyskland.

Sidste år deltog han desuden i det svenske Melodi Grand Prix med nummeret "Kiss You Goodbye", som han skrev til den svenske YouTube-stjerne Anton Hagman.