Dansk Melodi Grand Prix afgøres af udlændinge
Det er i år ikke kun danske dommere, som skal bestemme, hvem der går videre i den europæiske konkurrence. Foto: DR
For første gang skal der sidde udenlandske dommere med i Grand Prix-juryen.

Globaliseringen har nu også fået indvirkning på det danske pop-reservat Melodi Grand Prix'et. Således er det i år første gang, at juryen vil få deltagere, der ikke er danske.

Det skriver Jyllands-Posten.

Nye regler i sangkonkurrencen betyder, at musikere og fagfolk fra de seneste fire vinderlande i Det Internationale Melodi Grand Prix skal være med til at udpege den danske vindersang.

Det vil sige, at der kommer til at sidde musikere fra Norge, Rusland, Tyskland og Aserbajdsjan og rette deres tommelfingre opad eller nedad, når de danske popsangere går af scenen.

Men i første omgang er det som sædvanlig tv-seerne, som stemmer om hvilken sang der skal gå videre i finalen. Dernæst kommer der endnu en afstemning, hvor specialjuryens stemmer vil gælde som 50 procent af afgørelsen.

Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, er selv medlem af en Melodi Grand Prix-fan-klub, og han var først imod de nye regler.

"Det første jeg tænkte var, 'hold nallerne fra Melodi Grand Prix'et'," siger han til Jyllands-Posten.

Men så kiggede medieordføreren nærmere på reglerne.

"Nu, hvor jeg har studeret reglerne lidt nærmere, kan jeg sagtens se fornuften i dem. Hvis mine danske favoritter havde vundet, tror jeg de havde fået en højere placering ved det internationale Melodi grand Prix," siger han.

I år løber sangkonkurrencen af stablen d. 21. januar.

Kilde: Jyllands-Posten