Dansk medaljehåb kan dufte OL-billet
Verdensmesteren i sejlsportens laser radial-klasse, Anne-Marie Rindom, tror på, at en OL-billet snart kan være i hus. Næste mål er en medalje ved legene i Rio. Foto: Photograph By Das Büro For Dif And Team Denmark./Free
Trods et mislykkedes forsøg tror verdensmesteren Anne-Marie Rindom på, at en OL-billet nok skal komme i hus.

Sidst i januar glippede første chance for at lukke kampen om en eftertragtet OL-billet for verdensmesteren i sejlsportens laser radial-klasse, 24-årige Anne-Marie Rindom.

Men trods det kiksede forsøg ved World Cup-stævnet i Miami tror den unge sejler fuldt og fast på, at OL-udtagelsen nok skal blive en realitet.

Rindom kan endegyldigt sikre sig en OL-billet ved VM i Mexico, som afvikles fra 14. til 20. april.

- Jeg synes, mine chancer er ret store. Det er et solidt forspring, jeg har, siger Anne-Marie Rindom.

I Miami skulle Rindom blot slå sin nærmeste konkurrent til OL-billetten, Sarah Gunni Toftedal, med en enkelt placering for at afgøre kapløbet om deltagelse ved sommerens OL i Rio de Janeiro.

En mission, der altså mislykkedes.

- Hun sejlede bare rigtig godt, og det gjorde jeg ikke. Det var ikke lige min uge, siger hun.

Ved stævnet endte Sarah Gunni Toftedal som nummer tre, mens Anne-Marie Rindom måtte tage til takke med en niendeplads.

- Så nu er jeg 14 point foran. Til det sidste stævne om to og en halv måned i Mexico, som også er et VM, skal hun slå mig med mere end 14 placeringer, for at jeg misser OL-deltagelsen.

- Så det håber jeg selvfølgelig ikke sker, påpeger Anne-Marie Rindom.

Skulle det lykkes for Rindom at hive en OL-billet i land, står månederne op til OL på intense forberedelser med så mange ophold i Rio som muligt.

- Der er selvfølgelig stadig stævner rundt omkring i verden, vi skal deltage i, men hovedfokus bliver at være i Rio og lære farvandet derovre at kende, fortæller hun.

Og målet til OL er da også ambitiøst.

- Målsætningen er helt klart at komme hjem med en medalje. Jeg har haft to rigtig gode sæsoner nu, så jeg håber og tror på, at det kan blive til en medalje.

- Jeg vil ikke gå så langt at kalde mig selv for medaljefavorit, men jeg er da helt klart en af medaljekandidaterne, lyder det ydmygt fra verdensmesteren.

Laser radial-klassen er ikke i aktion ved VM i Clearwater i USA i denne uge, hvor blandt andre 49'er FX-kvinderne derimod skal dyste.

/ritzau/