Dansk maratonløber: Løber for min syge far
For et år siden løb hun slet ikke. Men så ville Jessica Draskau-Petersson gøre sin syge far stolt.

Jessica Draskau-Petersson besluttede for et år siden, at hun ville gøre sin far, der lider af Alzheimers, stolt. Selv om hun var ude af træning, ville hun forsøge at kæmpe sig med til OL og repræsentere Danmark i maraton.

Et år senere - denne søndag klokken 12.00 - går det så løs, og hendes far vil følge med på tv.

- Min far var lidt af en inspiration, fordi han har Alzheimers, og jeg ville prøve at få noget positivt ud af situationen. Hvis jeg kunne komme med til OL, så kunne jeg gøre ham stolt, siger 34-årige Jessica Draskau-Petersson.

- Det er kun et år siden, at jeg begyndte at træne. Lige pludselig skulle jeg løbe tre gange om ugen, så blev det fire gange om ugen og her til sidst, så havde jeg en uge, hvor jeg løb 200 kilometer.

- Det er gået meget stærkt det seneste år, siger danskeren, der er bosat i England og vokset op på Isle of Man.

Hvordan kunne du tro, at du på et år kunne gå fra ingenting til OL?

- Hvis man sætter sig et mål, så skal det være et stort mål. Ellers er det ikke interessant at stå op klokken fem om morgenen hele vinteren, siger Jessica Draskau-Petersson, der tidligere har dyrket triatlon.

Men da hun stoppede med triatlon havde hun fire år, hvor hun slet ikke trænede, men koncentrerede sig om en civil karriere.

Selv om hendes far har fyldt meget i hele OL-projektet, så er hun ikke helt sikker på, at han forstår, hvad der foregår i disse dage i London.

- Jeg er ikke helt sikker på, om han ved, at der er OL. Men han ved, at der sker noget stort.

- Han og min mor skal se det på tv sammen, og de skal sidde sammen med danske flag. Det vil være for meget for ham at rejse, fortæller Jessica Draskau-Petersson.

/ritzau/