Dansk landstræner gør igen Rhein-Neckar til tysk mester
Nikolaj Jacobsen vandt onsdag det tyske mesterskab med Rhein-Neckar Löwen for andet år i træk. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Nikolaj Jacobsens mandskab udnyttede et Flensburg-nederlag til at hjemføre mesterskabet med to runder tilbage.

Rhein Neckar Löwens håndboldherrer vandt onsdag for andet år i træk det tyske mesterskab.

Titlen blev sikret med to spillerunder tilbage af Bundesligaen, da Rhein Neckar-træner Nikolaj Jacobsens mandskab slog THW Kiel med 28-19 hjemme i Mannheim.

Jacobsen, der tidligere på foråret overtog jobbet som dansk landstræner fra Gudmundur Gudmundsson, kunne se sit hold slå et stort hul til gæsterne efter pausen.

Ved pausetid var føringen blot på 11-10. Men i de sidste 30 minutter trådte Rhein Neckar-målmand Mikael Appelgren i karakter.

Med flere store redninger sørgede han for, at danske Mads Mensah Larsen og holdkammeraterne kunne udbygge føringen og langsomt indlede mesterskabsfesten.

Det er anden gang, at holdet fra Mannheim vinder det tyske mesterskab siden etableringen i 2002.

Tidligere på aftenen tabte danskerklubben Flensburg-Handewitt overraskende på udebane med 27-31 til Göppingen. Nederlaget gjorde det muligt for Rhein-Neckar at hjemføre mesterskabet allerede onsdag.

Det helt store skridt mod guldet tog Nikolaj Jacobsens spillere i weekenden, da holdet på udebane slog Flensburg.

Med to spillerunder tilbage af Bundesligaen topper Rhein-Neckar tabellen med 59 point. Flensburg følger efter med 54 point.

Ud over de to mesterskaber med Rhein-Neckar har Nikolaj Jacobsen før starten på sit tyske trænereventyr ført Aalborg frem til et dansk mesterskab - det var i 2013.

Mads Mensah Larsen har fulgt Jacobsen hele vejen med mesterskaber i Aalborg og Rhein-Neckar. Den 25-årige landsholdsspiller har desuden vundet det danske mesterskab med AG København.

/ritzau/