Dansk kultband udgiver første single i 19 år

De danske rockere i kultbandet Dizzy Mizz Lizzy står nu klar med det første nye stykke musik siden bandets hidtidige svanesang i 1996.
Der er bogstaveligt talt nye toner fra kultgruppen Dizzy Mizz Lizzy, der forud for en større turné udgiver ny single den 9. januar.
Der er bogstaveligt talt nye toner fra kultgruppen Dizzy Mizz Lizzy, der forud for en større turné udgiver ny single den 9. januar. Foto: BJØRN LARSEN CLAUS/POLFOTO

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

For selv om de danske kultrockere Dizzy Mizz Lizzy efter en række genforeningskoncerter i 2010 udtalte, at nu var det endegyldigt slut, så har lugten af savsmuld tilsyneladende været for stærk for de tre skolekammerater.

I hvert fald står de tre venner med Tim Christensen i front nu klar med helt nyt materiale i form af en single, der udkommer fredag den 9. januar. Det skriver gruppens pladeselskab Sony Music i en pressemeddelelse.

Singlen, der har fået titlen "I Would If I Could But I Can't", er det første nye materiale siden Dizzy Mizz Lizzy i 1996 lagde kometkarrieren på hylden med pladen Rotator.

Det er endnu uvist, om det udmønter sig i et decideret album. Sikkert er det dog, at singlen tjener som aperitif til både nye og gamle fans, når det genforenede kultband stiller sig på scenen til i alt 12 udsolgte koncerter i den gryende danske sommer. De sidste to koncerter på turnéen bliver i følge med de ligeledes erfarne rockveteraner fra DAD.

Dizzy Mizz Lizzy blev dannet af Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis i 1988. To studiealbums blev det til i bandets første levetid.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.