Dansk komet skuffede sig selv i The Open
Danske Thorbjørn Olesen er ikke helt tilfreds med sit spil, der rakte til en niendeplads ved British Open.

En fornem niendeplads ved British Open sendte den 22-årige golfkomet Thorbjørn Olesen op blandt verdens 100 bedste, men alligevel er Olesen, der nu ligger nummer 99, ikke helt tilfreds med sin præstation i den prestigefyldte turnering.

- Det er et rigtig godt resultat, men jeg har spillet bedre, så jeg var lidt skuffet, selvom en niendeplads i årets måske største turnering selvfølgelig er en stor triumf, siger Olesen til sporten.tv2.dk.

Fredag havde den unge dansker spillet så flot, at han lørdag fik lov at gå banens 18 huller sammen med amerikanske Tiger Woods - Olesens store idol.

- Det at spille med Tiger Woods var rigtig stort, og noget som jeg har drømt om i 10 år eller mere. Det var fedt at spille med så stor en spiller under så stort pres, siger han.

Med avancementet på verdensranglisten og det flotte resultat i den britiske turnering er Olesen så småt begyndt at drømme om endnu større resultater.

- Det har været en kæmpe oplevelse og et skridt på vejen mod at vinde en major, som er en af mine drømme, siger golfspilleren.

Med runder i 69, 66 og 71 slag torsdag, fredag og lørdag kunne det da også sagtens allerede ved British Open være blevet til mere.

Men søndag brugte Olesen imidlertid 74 slag, hvilket altså blot rakte til en delt niendeplads.

Thorbjørn Olesen endte med en samlet score over de fire dage på 280 slag. Det var syv slag dårligere end vinderen Ernie Els.

/ritzau/