Der blev kælet for detaljerne i Lyon her til aften.
Den danske kok Rasmus Kofoed havde forberedt sig minutiøst, inden kokke-EM gik i gang. Han havde blandt andet taget blomstrende ramsløg med sig fra Assistens Kirkegård på Nørrebro i København. Og den forberedelse gav pote.
Rasmus Kofoed vandt kokke-EM foran Sverige og Frankrig på de næste pladser.
Dommerne blev forkælet med forret af en saltet helleflynder med brunet smør, morkler og blomstrende ramsløg. Til hovedret serverede mesterkokken stegt kalvekød med skinke fra Skagen, tranebær og rugbrød, samt sprød brislinger, hvide asparges, ramsløg og peberrod.
Efter sejren var det en lykkelig Rasmus Kofoed, der sagde til TV2 News:
"Jeg har bare forsøgt mig med et totalt fokus på danske råvarer. Og det lykkedes."
Og planen er at fejre sejren:
"Nu skal vi bare have noget champagne," lød det via en skrattende mobiltelefon.