Dansk kannibalfilm flopper
Kun 3600 danskere har set kannibalfilmen Eddie - The Sleepwalking Cannibal, selvom produceren spåede et hit.

Det danske publikum er ikke klar til de rendyrkede genrefilm. Det er tydeligt, når man kigger på salgstallene på den danske kannibalfilm Eddie - The Sleepwalking Cannibal. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Succes blev ellers spået af den entreprenante producent Ronnie Fridthjof for et par uger siden i Politiken, lige inden Fridthjof Films kannibalkomedie fik premiere.

Nu må producenten erkende, at han tog fejl. 10 dage efter premieren har blot 3625 danskere slukket deres tørst efter bloddryppende danske film, konstaterer Ekko. Filmen åbnede ellers i 44 biografer landet over.

- Jeg havde forventet, at den ville kunne trække 15.000 til 20.000 tilskuere, og nu vil den formentlig lande på omkring 6000 til 7000. Jeg er da skuffet over dens performance, men jeg er egentlig ikke overrasket, siger Fridthjof.

Fridthjof Film, som ellers står bag succeser som Blå Mænd, Armadillo og Alle for én, har spenderet 1,3 millioner kroner i filmen, der er blevet støttet med et tilsvarende beløb af Det Danske Filminstitut.

Bookingdirektør for Nordisk Film Biografer Helle Schmidt havde for længst forudset, at filmen ikke ville have så gyldne dage.

Når 44 biografer har valgt at vise Eddie - The Sleepwalking Cannibal alligevel, er en af grundene, at juli har budt på meget få premierefilm. Kun to store amerikanske film (The Amazing Spider-Man og The Dark Knight Rises, red.) har fået premiere i juli.

- Så lavt et tal er aldrig set før. Der har simpelthen ikke været film nok, og så er biograferne blevet fristet over evne, forklarer formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, og fortæller videre:

- Eddie burde ikke være blevet udsendt i så mange biografer - om overhovedet.

/ritzau/