Dansk Irak-styrke forventer hævnangreb
Efter en aktion i Irak forventer den danske bataljon hævnaktioner.

I Irak besvares skud som regel med skud. Og selv om de danske soldaters våben forblev tavse under den storstilede aktion i det sydlige Irak natten til fredag, forventer bataljonchef Per Mikkelsen, at de danske soldater vil blive udsat for hævnangreb.
»Når man stikker fingrene i hvepsereden, er det klart, at nogen bliver sure. Det er ikke usædvanligt, at vi bliver beskudt med en raket, og måske kommer der en ekstra nu. Der er en risiko, men det er et helt normalt mønster,« siger Per Mikkelsen.
Flere end 1.000 danske og britiske soldater var natten til fredag i kamp i den største aktion i Irak de seneste år. Fem ledere af den irakiske milits blev anholdt i Basra-forstaden al-Hartha, der hører under det danske kontrolområde.
Operationen blev ifølge Hærens Operative Kommando ledet af den britiske brigade, og gennemført af 250 danske og 750 britiske soldater. Mens de danske enheder ikke affyrede et eneste skud, åbnede britiske enheder og kampvogne ild, da de rykkede ind i området,
Trods skudvekslingerne, er der ikke rapporteret om tilskadekomne hverken på dansk-britisk eller irakisk side. Per Mikkelsen oplyser, at én af de fem anholdte efterfølgende blev løsladt.