Dansk idræt scorer på OL-succes
DIF og Team Danmark forventer øgede millionindtægter frem mod OL i Rio de Janeiro om fire år.

Mens de 16 danske medaljevindere ved OL i London må nøjes med en belønning på mellem 35.000 og 100.000 kroner for at bidrage til Danmarks største olympiske bedrift siden 1948, ser organisationerne bag dem frem til øgede indtægter i millionklassen.

Både Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og Team Danmark melder allerede nu om en øget interesse for at støtte elitesporten i Danmark frem mod de næste olympiske sommerlege i Rio de Janeiro om fire år. Det skriver Politiken mandag.

- Jeg forventer, at vi samlet set vil kunne hente et tocifret millionbeløb mere ind til dansk idræt end de penge, vi allerede opererer med, siger formand for DIF, Niels Nygaard, til Politiken.

Han oplyser, at DIF's og Team Danmarks fælles markedsføringsselskab, Sport One, har haft mere end 700 nuværende og potentielle sponsorer og donatorer på besøg i London - flere af de virksomheder er man allerede nu i forhandlinger med.

Også Team Danmarks direktør, Michael Andersen, beskriver situationen for dansk idræt som "historisk gunstig".

- Hvis vi ikke han skaffe markant øgede indtægter frem mod OL i 2016, har vi da forspildt en unik mulighed, siger direktøren til Politiken.

Han har i 2012 et budget på cirka 140 millioner kroner. Han har blandt andet fået en henvendelse fra Dansk Supermarked, som i både 2009 og 2012 donerede 10 millioner kroner til Team Danmark.

- De har sagt til mig, at de gerne vil udbygge vores samarbejde i fremtiden. Jeg vil sige det sådan, at jeg tolker det ganske positivt, at det er dem, der kom til mig, og ikke omvendt siger Michael Andersen til Politiken.

/ritzau/