Dansk hovednavn på musikfestival i Ungarn
Den 20. Sziget Festival på øen af samme navn i Budapest samler omkring 400.000 deltagere fra 6.-13. august.

Placebo, LMFAO, The Killers og danske Agnes Obel er blandt hovednavnene på den 20. udgave af Sziget Festival, der Ungarns svar på Roskilde Festival. Musikfestivalen i Budapest begynder mandag og varer til 13. august.

For første gang bliver der streamet direkte tv fra de ugelange fest, der i dag er en af Ungarns største turistbegivenheder. Transmissionen fra Sziget Festival vil være tilgængelig på YouTube, siger arrangørerne.

Friluftsfestivalen, der holdes årligt på en ø midt i Donau i den ungarske hovedstad, byder på omkring 400 koncerter på 50 spillesteder, på teaterforestillinger, danseworkshops og cirkusnumre på sidelinjen.

Omkring 400.000 deltagere ventes at dukke op på Sziget, der fejrer den 20. festival i år. Sziget Festival er tidligere i år blevet kåret som Den Bedste Europæiske Store Festival ved European Festival Awards.

Det traditionelt blandede program omfatter store navne som Korn, Mando Diao, den amerikanske rapper Snoop Dogg, der lige har skiftet navn til Snoop Lion, og den britiske gruppe Hurts samt et bredt udvalg af grupper fra hele Europa og Ungarn.

Blandt dem er Kraak & Smaak fra Holland, italienske Karmatronic, Serbiens Emir Kasturica & The No Smoking Orchestra og vor hjemlige sanger-sangskriver Agnes Obel.

En scene vil være forbeholdt roma-musikere og kunstnere fra Østeuropa, som der har været tradition for de seneste 11 år.

Gennem de seneste to årtier har Sziget, der betyder ø på ungarsk, placeret sig som et betydningsfuldt stoppested på sommerens festivalkarrusel. Her kommer fans af alle musikarter fra rock og reggae til hiphop og verdensmusik.

En nyhed i år er opstillingen af et 42 meter højt pariserhjul, som vil give de besøgende mulighed for en enestående udsigt over Budapest og festivalen.

/ritzau/AFP