Dansk hiv-vaccine i støbeskeen
AppleMark
Forskere fra Århus Universitetshospital tester i øjeblikket en hiv-vaccine, der - hvis den virker - vil kunne redde millioner af liv.

En forskergruppe på Århus Universitetshospital er ved at teste en hiv-vaccine på mus, skriver videnskab.dk.

Vaccinen er lidt anderledes end tidligere vacciner. Ideen er at inficere kroppen med musevirus med et påklistret hiv-gen. På den måde vil kroppen danne antistoffer mod hiv-virussen. På den måde håber forskerne at kroppen vil blive immun eller i hvert fald bedre beskyttet mod hiv.

Næste skridt er at teste vaccinen på aber, men der er stadig mange løse ender og mange skeptiske forskere i ind- og udland. En af dem er Anders Fomsgaard, der er chef for Molekylær Virologisk Afdeling på Statens Seruminstitut.

- Efter 19 år i hiv-vaccinebranchen er jeg naturlig skeptisk overfor deres vaccinekoncept og planlagte indledende forsøg. Det skal blive interessant at følge projektet, når/hvis der kommer resultater, siger han til videnskab.dk.

Martin Tolstrup, der er en af forskerne bag vaccinen, kan god forstå, at andre forskere er skeptiske, da tidligere hiv-vacciner er slået fejl. Alligevel mener han, at det er vigtigt at fortsætte.

- Da antallet af hiv-smittede på verdensplan bliver ved med at stige med rasende fart, skal alle muligheder for at lave en vaccine undersøges, siger han.

via Listen To News