Dansk hitband: Vores første Roskilde-koncert var en manddomsprøve
Scarlet Pleasure spiller på Roskilde Festival lørdag, og det er ikke uden nerver. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Scarlet Pleasure spillede i 2016 på Orange Scene, men set i bakspejlet var det nok for tidligt.

Når Scarlet Pleasure lørdag eftermiddag går på scenen på årets Roskilde Festival, er det tre år siden, de sidst gæstede festivalen.

Dengang i 2016 fik bandet, der består af Joachim Dencker, Emil Goll og Alexander Malone, lov til at indtage festivalens legendariske Orange Scene, og når de tænker tilbage på det, var det så stor en oplevelse, at det bagefter nærmest føltes uvirkeligt.

- Det var sådan et lysglimt. Det gik så hurtigt, og vi var fuldstændig pumpede op med adrenalin, så det var svært at huske noget bagefter. Det var helt klart et højdepunkt og meget overvældende, for det var en drengedrøm, der gik i opfyldelse, fortæller Emil Goll, der er forsanger i bandet.

Men selv om det var en milepæl for bandet, så kan de i bakspejlet se, at de måske ramte den for tidligt.

- Når vi kigger på setlisten fra den koncert i dag, synes vi, at vi spillede alle mulige lortenumre. Det var numre, som ikke engang var udgivet på det tidspunkt, fordi vi ikke havde nok materiale.

- Man kan nok godt diskutere, om det var lidt for tidligt, at vi fik lov til at spille der, men jeg synes alligevel, vi løftede opgaven. Det var en manddomsprøve, siger trommeslager Joachim Dencker.

De tre år, der er gået, siden bandet senest spillede på Roskilde Festival, har været hæsblæsende for bandet. De har spillet et hav af koncerter og skrevet et hav af sange siden.

- Der er kun fire af de numre, vi havde med i den første Roskilde-koncert, som vi spiller denne gang. Det er nærmest hele bagkataloget, der har ændret sig i mellemtiden, siger Joachim Dencker.

Det er dog ikke kun de tre drenges repertoire, der er vokset. Det er de også personligt.

- Vi hviler lidt mere i os selv og i det, vi gør. Der er kommet en anden ro, hvor vi er mere til stede og er mere taknemmelige for, at vi får lov til at gøre det, vi gør, siger bassist Alexander Malone.

- Derfor føler vi også, at vi er mere klar til at spille her nu, end vi var sidst. Dengang var det en kæmpe energiudladning, hvor vi følte, vi spillede for vores liv. Det gør vi også nu, men det er med en anden ro, siger Alexander Malone.

Og så alligevel ikke.

For selv om Scarlet Pleasure har adskillige koncerter bag sig, så er Roskilde Festival bare noget helt særligt.

- Jeg har været ude og tisse 30 gange i dag, jeg har virkelig eksamensblære. Nerverne er der stadig, og det er så fedt, siger Emil Goll og bliver bakket op af Alexander Malone.

- Vi har spillet virkelig mange shows i løbet af det sidste år, men det er helt klart noget særligt at spille her. Og de nerver altså. Fuck, det er fedt. Man kan mærke, at man lever, siger han og smiler.

Når bandet siger, at det er en drengedrøm at spille på Roskilde, er der vægt bag ordene. Allerede for syv år siden begyndte trekløveret nemlig at bejle til festivalen.

- Jeg skrev den første mail til Roskilde i 2012, hvor jeg spurgte, om vi ikke måtte komme og spille noget funk med Tom Waits-trommer og Radiohead-vokaler, siger Alexander Malone.

- Det ligger bare som en del af den danske musik-dna, at man gerne vil spille hernede. Jeg tror, alle musikere har det sådan. Det er den tætteste følelse af virkelig storhed, man kan få på en dansk festival, siger han.

/ritzau/

Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus
via Listen To News