Dansk golfkomet træder ind i top-100
Efter sin flotte præstation ved British Open er Thorbjørn Olesen blandt de 100 bedste golfspillere i verden.

For første gang i karrieren er 22-årige Thorbjørn Olesen trådt ind i top-100 i verden. Den officielle verdensrangliste viser, at unge Olesen ligger nummer 99 efter sin delte niendeplads ved British Open.

Vinderen af turneringen Ernie Els er nummer 15 på den nye verdensrangliste, mens kometen og Olesens følgesvend på lørdagens runde, Tiger Woods, er på en andenplads. Luke Donald fra England er på førstepladsen.

Thorbjørn Olesen går 13 pladser frem i forhold til hans placering før British Open.

Trods et British Open to slag dårligere end det danske talent er Thomas Bjørn fortsat den dansker, som er placeret bedst på ranglisten med en plads som nummer 40.

Bjørn ligger klemt sammen mellem to svenskere. Foran ham er Carl Pettersson, mens Fredrik Jacobson følger lige efter danskeren.

Thorbjørn Olesen lagde fremragende ud ved British Open og lå efter fredagens runde nummer fire i den samlede stilling. Det var én plads dårligere end Tiger Woods, som danskeren dermed gik banen med lørdag.

Desværre evnede Thorbjørn Olesen ikke at holde sit høje niveau i søndagens finalerunde og endte til sidst på en delt niendeplads.

/ritzau/