Dansk glæde oven på sejr
Efter 27-24 sejren over Spanien var de danske spillere og trænere ubetinget tilfredse med indsatsen.

Efter sejren over Spanien følte træner for kvindelandsholdet i håndbold, Brian Lyngholm, at nu er Danmark for alvor med i EM-turneringen.

»Det vigtigste for os er, at vi nu er med. Jeg er meget glad. Jeg vidste, at det ville blive fysisk hårdt, at vi skulle have is i maven og spille taktisk, hvis vi skulle vinde. Vi fik vist, at vi har potentialet til at spille mod et hold med en stærk offensiv,« sagde en smilende landstræner efter kampen.

Også målvogter Rikke Schmidt, der stod en fremragende anden halvleg, var rigtig godt tilfreds med både spil og sejr.

»Det er rigtig dejligt at stå her med to point. Nu er det helt åbent igen. Alle løber for hinanden i dag. Jeg synes, det er dejligt at se, at vi har is i maven. Gejsten fra i går havde vi også i dag. Det er lidt som en hjemmebane det her. Det kunne være dejligt, hvis nogle tager med til Stockholm,« siger Rikke Schmidt med henvisning til, at Danmarks kampe i mellemrunden afvikles i Stockholm, mens de indledende gruppekampe er blevet spillet i Malmö.

Højrebacken Anette Bonde Christensen havde inden kampen mod Spanien ikke fået sit spil til at køre ved EM. Men med fem scoringer og en flot præstation især i anden halvleg, fik bagspilleren lukket munden på kritikkerne.

»Bonde river fuldstændig det spanske forsvar fra hinanden,« lyder rosen fra assistenttræner Kim Jensen.

Rikke Skov var igen blandt Danmarks bedste. En kæmpe fight i forsvaret blev garneret med seks scoringer fra Viborg-backen.

»Jeg er super glad. Vi kunne have vundet endnu større. Vi spiller fantastisk. Spanien kommer godt ud til kampen, og de spiller faktisk en kanonkamp. Men vi holdt hovedet koldt,« siger Rikke Skov.