Dansk Front smidt af nettet
Lukket ? En af landets mest højreorienterede grupperinger er blevet smidt på gaden af sin internetudbyder. Nu vil Dansk Front sætte en advokat på sagen

De skriver normalt til hinanden om »de frygtelige muslimer«. Om »latterlige røde anarkister« på venstrefløjen. Og om naive landsforrædere, der »svigter den danske kultur«.Men ikke længere.For Dansk Fronts hjemmeside er med kort varsel blevet lukket af internetudbyderen, og dermed står den højrenationalistiske organisation uden sit mest centrale mødested. Den pludselige opsigelse kommer kun en uges tid efter, at Dansk Front var udsat for massive angreb fra hackere og andre computeraktivister, der har forsøgt at presse hjemmesiden i knæ.En repræsentant for Dansk Front siger til Nyhedsavisen, at internetudbyderen Wannafind »har givet efter for de autonome«, og Dansk Front overvejer nu at lægge sag an mod internetudbyderen.

Andre blev også generet

Hos WannaFind vil partner Stefan Nielsen kun tale kort om sagen, som han kalder »speciel«.»Vi har simpelthen været nødt til at opsige kundeforholdet, fordi Dansk Front har været udsat for så mange forsøg på angreb. Til sidst var det simpelthen til for stor gene for vores andre kunder, der også blev ramt af angrebene,« siger Stefan Nielsen.Hvilken betydning har det for jer, at Dansk Front er en højreorienteret organisation?»Ingen. Vi forholder os fuldstændigt neutrale i forhold til politik og etik. Det lader vi domstolene om«.

Overvejer USA

Dansk Fronts hjemmeside er på få år blevet det vigtigste samlingssted for omkring 3000 brugere – heraf 500-600 aktive og et par hundrede kernebrugere, der hver eneste dag skriver talrige debatindlæg til hinanden om højrefløjen i Danmark.Officielt er Dansk Front blot en hjemmeside med et debatforum og ikke en forening. Men sideløbende med hjemmesiden har de mest aktive dannet hemmelige grupper i flere større danske byer. Her mødes de forholdsvist unge fysisk, de debatterer, holder fester og deltager i demonstrationer mod de venstreorienterede i Danmark. Senest har miljøet omkring de unge autonome i »bølleborgen Ungdomshuset« været i søgelyset hos Dansk Front, der mener, at de unge – via kontakter i blandt andet Holland – står bag angrebet på Dansk Fronts hjemmeside. Det har Ungdomshuset dog pure afvist.Dansk Front har flere gange forsøgt at finde en anden dansk udbyder, men er hver gang blevet afvist, så derfor overvejer foreningen nu at flytte hjemmesiden til USA.Det er endnu uvist, hvornår hjemmesiden er online igen.