Dansk fodboldklub taget i fusk med kørepenge: "Det var egentlig bare til inspiration"

Tidligere træner i B1909 afviser, at klubben har konstrueret kørselsbilag for at dække over et beløb på 35.015 kroner.
Torben Bo Harder afviser at have modtaget 35.015 kroner af B1909.
Torben Bo Harder afviser at have modtaget 35.015 kroner af B1909. Foto: TV 2/Fyn

En tidligere træner og bestyrelsesmedlem i den odenseanske fodboldklub B1909 og klubbens nuværende bestyrelse spiller nu en kamp, som ikke har meget med bold at gøre.

Torben Bo Harder fortæller til TV 2/Fyn, at han af Skat i juli blev bedt om at redegøre for 35.015 kroner, som han skulle have modtaget fra B1909 i 2015.

Pengene skulle stamme fra skattefri kørselsgodtgørelse, som han havde modtaget for sit arbejde i foreningen. Skat manglede dokumentation for beløbet, men Torben Bo Harder afviser ifølge tv-stationen, at have modtaget pengene.

Imellem jul og nytår blev han bedt om, at skrive under på, at han havde fået de godt 35.000 kroner udbetalt.

- Jeg har aldrig modtaget godtgørelse fra B1909, og det gjorde jeg både Skat og klubben opmærksom på, har Torben Bo Harder fortalt til TV2/Fyn.

Torben Bo Harder fortæller til TV 2/Fyn, at han slet ikke kan genkende, hvad der står på kørselsbilagene og mener, at køresedlerne er konstrueret af B1909 i et forsøg på at dække over sagen.

Kun til inspiration

B1909 har meddelt, at det hele bunder i en misforståelse, og at Torben Bo Harder ikke har fået udbetalt de 35.000 kroner, som han blev bedt om at skrive under på.

Samtidig siger B1909's næstformand, John Andersen, at de køresedler, der blev lagt i Torben Bo Harders postkasse, kun var til inspiration:

- Til hver en tid så råder og vejleder vi vores medlemmer til at udføre det her (kørselsbilag, red.) korrekt. Vi opfordrer dem på ingen måde til at lave noget ulovligt. Så det har var egentlig kun inspiration til, hvordan og hvorledes han kunne udfylde den, siger John Andersen til TV 2/Fyn.

Sms fra formanden

Formand Jan Bramsen sendte i forbindelse med, at køresedlerne blev lagt i postkassen, en sms til Torben Bo Harder, hvor han blandt andet skrev: ""Vil du smide de underskrevne i min postkasse?".

Spiller: Vi fik fiktive penge

TV 2/Fyn har talt med den tidligere spiller i B1909, Ahmad Abdoh. Han fortæller, at spillerne i 2014 havde en særlig bonusordning, hvor pengene blev udbetalt i form af fiktive kørselspenge:

- Vi blev aflønnet med kørselspenge. Vi skulle skrive et antal kilometer på, som om vi havde kørt fra A til B, at vi havde kørt fra Odense til Horsens for at se en kamp. Det skulle bare passe med bonusbeløbet, siger Ahmad Abdoh.

Derudover har TV 2/Fyn været i kontakt med flere anonyme, tidligere medlemmer fra klubben, der bekræfter, at aflønningen er foregået med fiktive kørselsafregninger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.